Urška OSTANEK

Rojena sem v Kopru. Odraščala sem na koščku te naše prekrasne slovenske obale. Ljubezen do fotografije mi je bila postlana v zibelko, saj od kadar pomnim je moja mama skakala okoli naju s sestro s fotoaparatom. Vsak spomin iz otroštva je povezan s slikami, ki mi jih je naredila moja mami.

Že v osnovni šoli sem izstopala po nadpovprečnem občutku za risanje, katerega sem nadgrajevala na koprski gimnaziji. Sošolcem sem proti plačilu risala domače naloge za likovni pouk. Ljubezen do slikarstva sem nadgradila na fakulteti za arhitekturo, kjer se je vsa zgodba s fotografijo začela. Kjer študija brez fotoaparata si sploh ne predstavljaš. Kjer človek in prostor rišeta zgodbe in kjer svetloba in sence dajeta ravnini globino.

Danes z možem ustvarjava v najinem podjetju. Jaz pridno fotografiram njegove izdelke in jih objavljam na spletno stran. Slike, fotografije in platna pridno napenjam in jih okvirjam v najini mali delavnici v središču Postojne.

Fotografija je za me raziskovanje brez meja, način kjer lahko opazujem svet iz različnih zornih kotov. Kjer lahko ljudi ujamem v najbolj čustvenem stanju in jim to lahko pokažem.

Najraje imam spontano fotografijo, igrivo. Tako ki pripoveduje zgodbe sama od sebe, kjer nadpovprečno najdeš v vsakdanjih stvareh. Objemih, nasmehih, igri.

Sem zelo diskretna oseba, ki se rada široko nasmeje. Sem pa zelo radovedna in polna interesov. Rada potujem, rada imam glasbo in rada pojem. Ljubezen do petja prenašam na vse moje tri otroke.

 

Sem ljubiteljica psov. Leta 2004 sem posvojila psičko pasme labrador. Ime ji je Coco Cuba. Skupaj sva postali reševalki izgubljenih in zasutih oseb. Leta 2009 sva odšli na Sumatro, kjer je potres porušil mesto. Iskali sva ljudi, zasute pod ruševinami.

Obožujem fotografiranje porok oz. wedding photography in to naredim s posebno strastjo. Občudujem vsako poroko posebej, saj vsaka izraža toliko čustev in toliko ljubezni. Vsaka podrobnost šteje. Ujeti vsak spontan neponovljiv trenutek med pripravami, med obredom in med zabavo vse do torte

 

Urška Ostanek

Postojna/ Studeno/ Koper

urskaostanekphoto@gmail.com

 

Več info in cene:

Poglejta poročne slike :

Izberite jezik

Moje objave na Instagramu

@urskaostanekphoto

© 2020 by URŠKA OSTANEK / urskaostanekphoto@gmail.com / gsm: 031 333 244

Postojna - Koper - Slovenija 

 

  • Facebook
  • Instagram